Ботев (Гълъбово) загуби гостуването си в Горна Оряховица след спорно съдийство

Локомотив (Горна Оряховица) победи Ботев (Гълъбово) с 3:1 в последната среща от шестия кръг на втора лига. Треньорът на Ботев Светослав Тодоров имаше доста претенции към съдийствоот в хода на самия мач.
Домакините от Локомотив бяха по активния отбор на терена през първото полувреме и създадоха няколко опасности пред вратата на Ботев. Но стражът на гълъбовци Орлинов се справяше със ситуацията. В 23 – минута Киров отправи опасен удар , но Орлинов успя да избие връхлитащата в долния десен ъгъл топка.
Локомотив откри резултата в 31-та минута с попадение на Георги Чукалов, който се възползва след разбъркване след корнер и отправи удар от 18 метра, който с премерен удар оплете топката в мрежата.

[ad id=“218001″]

В 33 – та минута Капитанов преодоля двама защитници и стреля от наказателното поле, но топката профуча край страничната греда на Локомотив. Цачев влезе на скорост в пеналта на Локомотив и беше спрян непозволено от Тодоров, но реферът Апостолов не отсъди дузпа в полза на Ботев.
В 41 – та минута Ботев изравни. Нападателят Иван Цачев се възползва от центриране от централната част на терена  на Катранков и той стреля с глава, а вратарят на домакините беше излязъл напред и се опита да избие топката която влетя във вратата за 1:1.
В добавеното време Локо излезе отново поведе в резултата. Отново след изпълнение на ъглов удар Христов с удар от 12 метра изведе отбора си напред с 2:1.

[ad id=“218001″]
След почивката Ботев опита натиск в началните минути, но не успяваше да порази целта. От своя страна Локомотив организира атака в 66 – та минута  при която Чукалов бе намерен непокрит вляво в наказателното поле  и отправи силен диагонален удар, но вратарят Орлинов изби топката.
В 77 – та минута гълъбовци останаха с човек по – малко на терена, след като нападателят Стефан Неделчев беше изгонен пресилено за втори жълт картон, след като престоя на терена 20 минути през второто полувреме.
В добавеното време на мача Локомотив отбеляза трети гол.
Рюстемов напредна отдясно в наказателното поле и намери непокрития Мичев който от няколко метра фиксира крайния резултата – 3:1.


image0 (9K)