Ботев (Гълъбово) завърши 0:0 с Витоша Бистрица

Ботев не успя да победи Витоша Бистрица и мачът от 29 – я кръг от Втората лига на стадиона в Гълъбово завърши 0:0 пред 500 зрители.
Домакините играха добре през първото полувреме и създадоха няколко положения пред вратата на Витоша.
В 6 – та минута Ботев организира опасна атака след неразчетено излизане на вратаря Василев и топката беше овладяна от Халил който центрира в наказателното поле , но Кирилов не успя да засече топката.
Минута по късно Кирилов стреля опасно с глава след корнер, но вратаря улови топката.
Ботев продължи с натиска и в 11 – та минута Иван Винков стреля от 30 метра , но топката премина над напречната греда и се спря на външната мрежа. В 18 – та минута Винков центрира опасно отдясно и намери Халил, който от чиста позиция не успя да нанесе точен удар и стражът на гостите улови топката.
До края на първата част мачът бе равностоен , а двата отбора не успяха да създадат опасни положения пред вратарите.
След почивката Ботев създаде една опасност е 51 – та минута. Тогава Винков. се измъкна от защитата на Витоша и навлезе в пеналта отдясно и центрира, но вратарят пресече с една ръка подаването.В 83 – та минута Витоша организира контраатака , но Гьонев вместо да комбинира с един от тримата си съотборници реши да шутира и топката мина високо над вратата.
В 91 – та минута гостите от Бистрица стигнаха до най – доброто си положение в мача.
След центриране от фаул на Петров към наказателното поле на Ботев Гьонев отправи опасен удар от 18 метра, но вратарят Радев успя да избие е корнер.


image0 (9K)