Борците на Берое спечелиха 18 медала от турнира „Динко Петров“ в Стара Загора

Състезателите на СК Берое (Стара Загота) се представиха силно и спечелиха 18 медала от 10-ото издание на международния турнир по борба „Динко Петров“ в старозагорската зала „Иван Вазов“.
Надпреварата бе за момчета и момичета, кадети и кадетки в свободния и класическия стил и в нея се включиха 188 състезатели от 26 български клуба, както и борци от Гърция, Северна Македония и Турция.
Старт на турнира даде зам.-кметът на общината Красимира Чахова. На откриването присъства и семейството на Динко Петров, който е бронзов медалист от Олимпиада и от световно първенство.
В класическия стил златни медали за Берое завоюваха Рафет Рашид, който стана и най-резултатен шампион, Димитър Стефчев, на когото организаторите връчиха приза „Динко Петров“ за най-добър състезател, Димитър Рачев, който бе избран за най-техничен борец, както и Атанас Иванов, Стилян Дерменджиев, Йордан Арнаудов.
Със сребърни отличия се окичиха Тайфун Тодоров, Красимир Златев и Христомир Пиронков.
Най-добър чуждестранен състезател при класиците бе премиран Зиу Димитер от гръцкия клуб „Атина“.
Националът от клуб Берое Иван Стоянов нямаше конкуренцуя в категирия 60 кг в свободния стил и заслужено получи приз „Динко Петров“, а освен него шампиони в своите категории са и съотборниците му Виктор Нейчев – избран за най-техничен състезател, Дянков Дянков, Радомир Стоянов – най-резултатен състезател. Гьокан Хазим и Мариян Николов от Берое са втори, а Теодоси Златев и Галин Хрстов са с бронз.
Най-добър чуждестранен състезател е Афродитис Харалампи от Комотини, Гърция.
При момичетата и кадетките Таня Танева от Берое спечели сребърно отличие в своята категория.
Приз златна свирка „Тодор Грудев“ бе връчен на съдията от Варна Стойко Недев.


image0 (9K)