Борис Джонсън с мрачна прогноза, ако ограничителните мерки бъдат разхлабени

Британският премиер Борис Джонсън е много загрижен от евентуална „втора вълна“ на новия коронавирус, ако ограничителните мерки бъдат разхлабени по-рано, съобщи правителствен представител.

Джонсън, който се възстановява от коронавирусна инфекция, все още не се е завърнал официално на работа. Британските медии обаче съобщават, че вече има признаци, че той започва да поема твърд контрол върху делата на британското правителство.

Вестник „Таймс“ пише днес, че Джонсън е бил изключително предпазлив по отношение на идеята да се вдигне карантината. Той е изразил тази позиция по време на лична среща с външния министър Доминик Рааб, който го замества в момента. Британският премиер е коментирал, че прекалено ранното вдигане на карантината може да доведе до втора вълна на пандемията на Острова. Това би довело до повторно налагане на карантина, с още по-тежки последици за здравето на хората и за британската икономика.

В Обединеното кралство са регистрирани над 120 хиляди души, които са носители на опасния вирус (worldometers.info). Повече от 16 000 от тях са починали (16060 души).


image0 (9K)