Борисов: Ще се презапасим със защитни облекла и тогава ще помогнем на колегите от ЕС

Премиерът Бойко Борисов и началникът на Оперативният щаб ген. Венцислав Мутафчийски посетиха цех на българска фирма за производството на защитни облекла.

От ръководството на цеха им показаха новите технологии и платове за изработката на защитните облекла. „Всяко едно наше изделие има хиляди тестове, държим на изпитанията“, споделят производителите.

По думите им до момента са произведени около 15 000 облекла и всяка седмица ще се произвеждат между 10-15 000 защитни костюма. „От Германия дойдоха материали за 100 000 облекла“, казаха още те.

Борисов бе категоричен, че ще информира колегите си от ЕС, че могат да помогнат и на тях.“ Ще се презапасим с облекла и ще помогнем и на тях“, каза още той и допълни, че германците са позволили да се слага техния щемпел на нашите облекла.

„40 лекари и медицински сестри работят със защитни облеклата във ВМА, ние пращаме 4000. Осигурили сме, преосигурили сме даже. Казвам го, за да видят хората мащаба. Облеклата не са само за ВМА“, каза още министър – председателят.


image0 (9K)