Борисов: Щеше да е предателство, ако бях се срещнал с Георге Иванов 

„Винаги съм казвал, свидетели сте ми – в никакъв случай не се месим в спора между Македония и Гърция за името“, категоричен бе министър-председателят

[ad id=“225664″]

„От началото президентът на Македония знае, че единственото, което искаме, е влизане в ЕС и НАТО, просперитет. Винаги съм казвал, свидетели сте ми – в никакъв случай не се месим в спора между Македония и Гърция за името.“ Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод отказа си да се срещне с македонския президент Георге Иванов.

„Винаги сме подкрепяли Македония, във всичко“, обяви той.

[ad id=“263680″]

„Нещо повече, опозиционните партия и в Македония и в Гърция, лидерите им, са мои приятели. Те са от Европейската народна партия. Ние на срещата върха настояхме те да не пречат на договора“, добави Борисов.

„И Алексис Ципрас и Зоран Заев са смели премиери. За смелостта и за рисковете, които са поели, им свалям шапка“, отбеляза Борисов.

„Не искам никой да омаловажава труда ми, нито този на комисаря Йоханес Хан. И Доналд Туск, и Могерини, и Жан-Клод Юнкер и целият ЕС положихме огромни усилия да се постигне този прогрес“, добави Борисов.

[ad id=“236999″]

„Всички положихме страхотни усилия, за да се придвижи този процес“, разкри премиерът.

„Щеше да е предателство, ако след срещата за 120 секунди между премиера Заев, външния министър и президента Иванов, аз днес да се срещна с него. Затова прецених, че днес не е моментът“, категоричен бе Бойко Борисов.

„Това е негово право. Той това прави напоследък, така че аз няма да се вкарам в тази тема.“ Така Борисов отговори на въпрос за критиките от страна на президента Румен Радев.

[ad id=“218548″]

„Ние се натикахме днес в скандал, който въобще не е наш“, коментира още премиерът.


image0 (9K)