Борисов: Фитнесите ще отворят, помислили сме и за ресторантьорите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще проведе среща с ресторантьорския браш, за да обсъдят мерките и какво може да се направи. Това каза той по време на инспекцията в Сливница, на която е заедно с икономическия министър Лъчезар Борисов. Премиерът заяви, че иска много да отворят училищата в страната, като ще има разхлабване и по други мерки.

„С ресторантите ще се срещнем, за да видим какво може да се направи, както и с тези, които по една или друга причина не са се регистрирали навреме за държавна помощ. Важно ни е за хората, които работят там. И те са ни толкова мили, но на везната поставяме на първо място здравето, до него образованието и културата”, каза премиерът.

Той допълни, че фитнес залите със сигурност ще отворят, оттам ще се следят параметрите на вируса и ако продължават да падат ще се разхлабят още мерките.

„За радост у нас случаите падат, но навсякъде в Европа не е така. На места мерките са удължени до Великден. Нека не подценяваме ситуацията”, каза премиерът. Той даде пример с Холандия, Франция и Белгия.

„Сега имаме добри параметри. Като започнат обаче да умират хора и станат пак 5000 – 6000 заразените на ден и се претоварят болниците, същите критици в момента ще питат защо сме ги изпуснали“, каза Борисов.

 


image0 (9K)