Борисов тази сутрин по телевизията: Болтовете на Лозан Панов не са съдебната реформа

Тази сутрин в студиото на сутрешния блок по Нова телевизия Борисов ядосан заяви: Болтовете на Лозан Панов не са съдебна реформа

„Питах моите шофьори от НСО ,отговорът им беше, че колите са на по 8-­9 години, леглата на болтовете се износват и всеки отшофьорите е длъжен да се подпише, че е проверил болтовете, отговори Бойко Борисов на въпрос за развитите болтове на колата на шефа на ВКС .
Премиерът обясни, че при редовната смяна на зимни и летни гуми резбата на алуминиевите джанти се износва и болтовете започват да изпускат.
Съдебна реформа не са  болтовете на председателя на съда, заяви повторно премиерът, пише 24chasa.bg
Панов трябва да си говори за съда, а не да коментира работата на парламента. Той е председател на висшите съдии, каза още Борисов.
Мечтата на съдиите да избират сами своето ръководство мажоритарно и онлайн, прокурорите сами да си изберат представителите във ВСС, парламентът да избира квотата си с 2/3 мнозинство гарантира възможно най­добрият Висш съдебен съвет, каза още Борисов. Така професионалистите ще могат да се проверяват и да вземат решения, допълни той.
Чрез съдебната реформа създадохме условия да не може да има политически назначения, коментира Борисов на въпрос дали той е назначил главния прокурор Сотир Цацаров. Даде пример как Георги Първанов като президент е назначил съветниците си Борис Велчев за главен прокурор, а Лазар Груев за шеф на ВКС.
Имам огромна надежда за новия ВСС.
И аз се чувствам застрашен, но като искаш да си в гората и да ловуваш мечки, коментира Борисов оплакванията на Лозан Панов, че се чувства физически застрашен.

[ad id=“225664″]
Скоро ще дойдат бронираните Лада Нива, каза Борисов на шеговития въпрос кога ще смени скъпите японски джипове, които го возят.
Какво каза Борисов за идването на Путин: Радев може да кани когото си иска

Президентът Румен Радев може да кани когото си поиска на неговото ниво. Ако покани премиер, трябва да ме информира. Аз когато ме приемат президенти, му се обаждам, както беше с Макрон в Париж, обясни премиерът Бойко Борисов поканата на Радев към руския президент Владимир Путин да посети България за 3 март 2018 година.
Щом е приел Путин, ще дойде и ще го посрещнем, коментира още премиерът.
Аз реагирах и на думите му за кирилицата от 24 май и на всеки опит да се месят в историята ни,  отговори на въпрос за кирилицата и изказването на Путин за нея, Борисов.
Важен е поклонът пред Самуил, а отдолу на паметника какво пише, историците да си спорят, каза Борисов по повод критиките към македонския премиер Зоран Заев, че се е поклонил на български цар.


image0 (9K)