Борисов: Създавам вътрешнопартиен орган за контрол. Видяхте какво се случи с онзи от Пловдив!

„Ще създам вътрешнопартиен орган за контрол, сигнали и жалби, които ще са за хора, като този в Пловдив, който сочил тавана, високо-високо… сиреч за парите. Видяхте какво му се случи. Имаше лошия късмет да попадне на хора със смелост бързо да се свържат с мен”, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с областните координатори на ГЕРБ в София. Въпреки че той не спомена името на Ральо Ралев, който бе арестуван вчера, коментарът му бе отправен след вчерашните събития.

„Не исках повече Веско Маринов да ни пее“. Така лаконично обобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов защо се е освободил от Цветан Цветанов. Трети зам.-председател партията на негово място няма да има, стана ясно от думите му. Функциите на Цветанов досега се поемат от цялата Изпълнителна комисия.

Борисов направи изявлението пред медиите след заседанието на Изпълнителната комисия в партийната централа, на което събра и всичките 28 областни лидери на ГЕРБ.

Премиерът и лидер на ГЕРБ е приел оставката на Цветанов, „защото това беше и негово желание“ – обясни Борисов.  „И както той каза – доверието в нас по много теми го няма. Така че, след като го няма, тогава това е едно правилно решение“, коментира премиерът. Трети вариант за съдбата на Цветанов след оставката не е имало, опроверга досегашния си заместник Борисов. „Вариантите бяха – напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията, и остава да работи в централата като редови член. Той с това не се съгласи и избрахме другия вариант – напуска отвсякъде“, уточни премиерът.

„Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, тъй като досега има лидер, зам.-председателят през другото се занимаваше той с партията и ролята на Изпълнителната комисия беше много слаба, да не кажа – и проформа“, дава си сметка Борисов.

Борисов не коментира дали ще има кардинални промени в структурите на ГЕРБ в други области, освен там, където се загубили изборите  -Ямбол, Плевен и Добрич.

„Анализът ни след тези избори е, че победата е категорична. Това беше потвърдено с оставките в БСП.“ Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след Изпълнителна комисия на партията, предаде Агенция „Фокус“.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/vb.100006542380422/2448559078705481/?type=2&video_source=user_video_tab

„Анализ на изборите вече правих. Журналистите го правихте. От сутрин до вечер слушам политолози и социолози, които обясняват какво мисля и как го мисля. Наслушах се на какви ли не глупости. Резултатите от изборите са добри“, посочи Борисов.

„Какво повече да коментираме – когато си победил, скромността изисква да си мълчиш“, анализира той.

„Има достатъчно платени хора, социолози и политолози, които обикалят студиата и коментират. Да им оставим тази възможност“, каза още лидерът на ГЕРБ.

В централата на ГЕРБ се проведе заседание на Изпълнителна комисия на партията. На съвещанието присъстваха и областните председатели на ГЕРБ.

Още по време на изборите Борисов намекна, че ще има промени в партията и ще „реже“ до дъно провинилите се структури. Идеята на Борисов е да изгради наново партията си така, че да е способна за истински победи.

Ще има промени в Изпълнителната комисия – ще влязат нови хора на мястото на Цветанов и на Румяна Бъчварова, която отива посланик в Израел.

Вчера Цветанов разкри, че по време на разговора си с Борисов двамата не са постигнали съгласие за общото им партийно бъдеще и затова той си е подал оставката. Цветанов напуска партийната централа и се лишава от всички атрибути, които му даваха досега партийните постове – кабинет, кола, секретарка и други екстри. Няма да има има медийни изяви, няма повече да е лице на ГЕРБ. Остава редови партиен член, но с какво ще се занимава извън ГЕРБ, не е ясно.

 

 


image0 (9K)