Борисов спира правенето на „алеи“ около Рилските езера

По нареждане на премиера Бойко Борисов се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера, а по казуса ще има проверка. Това потвърдиха от Министерския съвет, цитирани от в. „Монитор“.

Какво рови багер край Седемте рилски езера ВИДЕО В резултат вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил писмо до екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво управление на национален парк „Рила“ – втора фаза“.

Те ще бъдат спрени до приключване на проверката. Преди ден в социалните мрежи се появи снимки на багер, който прави алеи в близост до рилските езера. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява. По-рано през деня самият вицепремиер Томислав Дончев определи казуса като „грозен“.

„Ще го проверя със сигурност“, обеща Дончев, а на въпрос дали проектът не се прави само и само да се усвоят едни пари, той реагира: „Дай боже да не е така“.

„Също грозно би било, ако по маршрута Ком – Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи“, съгласи се Томислав Дончев, но и заяви, че „Слава богу това не би било възможно по билото на Стара планина“.

 


image0 (9K)