Борисов: Сменяме Красимир Живков, няма милост за никого!

„В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме. ГЕРБ не може да ни упрекнете за такива неща, сменихме и Цветанов, съжаляваме, но се наложи“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на Обходния път на Поморие, който ще е готов го края на юни.

„Цветанов най-вероятно ще направи свой политически проект, защото е обиден за начина, по който го смених заради подозрения. Всеки има своя път, ГЕРБ също има своя“, каза още премиерът.

Премиерът Бойко Борисов е на инспекции по Черноморието.

С него са министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2772754832952569/

Първата спирка беше строителството на спортната зала „Арена Бургас“. Те провериха строителството заедно с кмета на Бургас Димитър Николов.

За „Арена Бургас“ правителството отпусна близо 18 млн. лв. . „Става си сграда. Евровизия може да се прави тук“, отбеляза Борисов.

Забавянето на строежа с около 3 месеца се дължи на пандемията от COVID – 19. Изпълнителите отчетоха пред министър- председателя извършените дейности, а кметът Димитър Николов заяви, че за празника на града – 6 декември, залата ще бъде завършена.

„Летището вече е отворено, има един полет. От 18 юни се очаква да стартират и чартърите“, съобщи още кметът Димитър Николов.

Борисов инспектира и обхода на Поморие, който трябва да отпуши трафика по Черноморието.

„Да правите така, че като дойдем да откриваме, веднага да тръгне движението“, заръча премиерът.


image0 (9K)