Борисов след разпита в спецпрокуратурата: „Вече всички са доволни, казах каквото знам“

Според Борисов прокуратурата се опитва да угоди на държавния глава, защото Румен Радев казал, че имало двоен аршин.

„Вече всички са доволни, казах каквото знам“, категоричен бе Борисов, който се познава с братя Бобокови над 10 години. С Атанас Бобоков премиерът не се познава, но на Пламен Бобоков е оказвал съдействие и е бил в негови делегации зад граница по предложение на работодателските организации.

„Винаги съм считал, че е почтен човек и многократно съм водил комуникации с него. С Атанас Бобоков никога, но пак повтарям – всичко е било в сферата на това, което законът позволява“, отбеляза Борисов.

На въпрос за либийския кораб Бадр, Борисов заяви, че прокуратурата го е питала и за това. „Единственото, което сега ме мога да си спомня – дали с смс-и или с обаждане, но ми каза, че могат да обявят България за пиратска държава и едва ли не е отвлекла кораба. Единствено, което съм правил е, че съм говорил с либийския колега, изяснихме случая и оставихме на съда да се произнесе“, обясни премиерът.

Борисов подчерта, че оттогава корабът няколко пъти си сменял името, флаговете и собствеността. Единствено, което съм разпоредил е Гранична полиция да го пази и в момента корабът е котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение ще го изпълним, каза премиерът в заключение.

Борисов не отговори на въпрос дали се притеснява от главния прокурор Иван Гешев.

На 2 юли бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая с либийския танкер „Бадр“.

Преди това прокуратурата разкри и чатове между Бобоков и президента Румен Радев, които са на по-интересни теми. Бобоков си чател и с Деси Радева.


image0 (9K)