Борисов се ядоса: Някой иска да повтори февруарските събития!

„Този път оставка няма да има и обещавам на тези хора да ги разнищя до край“, заяви премиерът

[ad id=“225664″]

„Някой иска да повтори февруарските събития!“ Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Народното събрание по повод на сделката за продажбата на ЧЕЗ. Премиерът информира, че е провел спешен разговор с чешкия си колега Андрей Бабиш.

Премиерът застана пред медиите зедно със заместника си в партията Цветан Цветанов и коалиционният си партньор – лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Това стана след заседанието на парламентарната група на ГЕРБ.

[ad id=“236993″]

„Сделката за ЧЕЗ е проведена в Чехия между две частни компании. Но наблюдавайки през последните дни как беше градирана атаката срещу мен, поисках разговор с премиера Бабиш и настоях, тъй като ние няма как да знаем какво се е случило в Чехия, да получа тази информация, която има в тяхното министерство. Предали сме отговора на г-жа Караянчева да го заведе в деловодството на парламента“, посочи Борисов.

[ad id=“236999″]

„Виждам, че някой иска да повтори февруарските събития, само че по друг сценарий. Пак ЧЕЗ, ток, популистки изказвания. Излиза едва ли не, че участваме в задкулисна сделка. Не само не умчастваме – никакво влияние нямаме по тази тема. Тези хора с това, че забавиха фактурите едно време и изкараха на улицата хората, ние подадохме оставка. Сега, в общественото пространство се насажда усещането, и то планирано и точно, че някаква Гинка от Пазарджик, че стоим зад нея, и тя прави една сделк. Това е лъжа и неистина и цели други последствия, заяви Бойко Борисов.

[ad id=“237001“]

Той хвърли светлина и върху финансовите институции, които са обещали да финансират фирма „Инерком“ на Гинка Върбакова.

„Виждам руски офшорки, български банки, които и преди са правили проблеми. Кое ме притеснява. В медийното пространство излиза, че сделката е приключила. Това, което ми праща днес премиерът на Чехия, проверявайки чрез неговия финансов министър, излиза, че тези банки са изпратили писма за намерения – хвърчащи листа, които не означават нищо в правния мир. Говорих със Стоян Мавродиев днес, някой някога ги питал дали те биха рефинансирали. Но те не са давали обещания. А излиза, че българска банка е приключила сделка, а това не е така“, каза той.


image0 (9K)