Борисов: Родителите на починалото дете са снимали как се държат секретарките. Затова съм толкова потресен

Днес следователите са влезли, иззели са записи, разпитали са свидетели, родители. Рецепти, документи. Родителите са снимали в какво състояние е детето и как се държат секретарките на шефовете на болниците и сестрите. За това съм толкова потресен и са ми резки решенията. Това заяви в Загреб премиерът Бойко Борисов, съобщава Нова телевизия.

Тази сутрин премиерът Борисов нареди да бъдат отстранени директорите на трите болници и всички, които са замесени в случая с починалото тригодишно дете в София, докато завърши проверката на прокуратурата. „Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи – да бъде направено днес. Това бездушие… да гледат детето и да го… разстроих се.. Незабавно да се махат оттам, докато свършат проверките и се намерят виновни. Направихме детски отделения, инвестирахме толкова, толкова пари за здравеопазване се дадоха“, заяви премиерът Борисов преди заседанието на правителството.

По-късно през деня директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести, на „Пирогов“ и „Лозенец“, както и д-р Елена Георгиева, която е приела момченцето в Детската болница, бяха временно отстранени, докато приключи разследването.

 


image0 (9K)