Борисов за ремонта на околовръстното: Ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения

Премиерът Бойко Борисов заедно със зам.-министър Николай Нанков инспектира ремонта на възлова отсечка от Околовръстно шосе.

„Две години се бавиха отчуждителните процедури за околовръстния път на София, но това го обещахме на софиянци и ще го има. Това сме им обещали на софиянци – метрото, третия лъч и метрото – двете дъги“, заяви Борисов.

Премиерът посети и мястото, където ще бъде изграден мост над река Искър. Там се извършва премахване на земни маси и се подготвя за насипване с чакъл, за да не се събира вода в района.

Премиерът посочи, че в района на жк. „Младост“ ще бъде изградено голямо кръгово кръстовище. Предвижда се там трафикът по околовръстния път да минава по мост, а под него да се направи голямо кръгово кръстовище, което да успее да обслужва засиления трафик в района.

„До тук са половин мили метрото съфинансирането – един милиард. Ако е било лесно, да са го направили комунистите едно време. А не да пуснат Околовръстното. Аз не си представям, ако не го бяхме направили Околовръстното“, допълни той.

Първият лот от 16 км ще бъде пуснат, заяви зам.-министър Нанков.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посочи още, че габаритът на новото трасе на околовръстния път на столицата ще бъде 36 метра с локалните платна. „27 метра ще бъде платното на околовръстното плюс локалните платна ще достигне до 36 метра“, добави той.

„Спазвайте мерките за безопасност! Всеки ден – инструктаж“, обърна се Борисов към работниците на обекта. „Няколкостотин ливади и поляни сме ги направили на магистрали и съоръжения“, коментира Борисов, карайки джипа по-нататък трасето.

По време на проверката Борисов нареди на финансовият министър Владислав Горанов да се обади по телефона на Младен Маринов, за да бъдат разположени патрули на КАТ, които да следят движението около рисковите участъци.

,,До 10 минути да са на мястото“, разпореди Борисов.

,,Две години ни бавиха с отчуждителни процедури, но сме обещали на софиянци – пътя ще го има“, допълни след това министър-председателят.

Нанков обясни, че се води разследване на вчерашния инцидент със строители на магистрала „Хемус“. Борисов даде наставления се помогне на семействата на загиналите двама работници.

Министърът на икономиката Емил Караниколов, който също придружава премиера, заяви, че ремонтът на водопровода към Перник върви с пълна сила, а Борисов заяви: „Успокойте хората там, до 20 дни ще имат вода“.

Очаквайте подробности!

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2677096259185094/?t=20


image0 (9K)