Борисов: Радев и Нинова се държат като прясно родени бебета

„ЕК излезе и само преди месец и нещо мониторинговия механизъм падна. Това е станало тази година. Той е паднал, не е останал. Само шест държави не сме подписали Истанбулската конвенция. Представете си, че ситуацията е такава – който не е подписал, няма да го пуснем в шенген. Но при нас в партията няма кой да приеме това.“ Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Годината“ по „Дарик“.

„Само преди няколко дни излезе статистиката на ЕК, където пише, че за цяла година в Бг са влезли по-малко от 60 мигранти. Трябва да се каже едно огромно „браво“ на всички, български войни бих ги нарекъл, които са защитили границите“, коментира още премиерът.

https://www.facebook.com/darikradio/videos/2753359414721997/

„Навсякъде има граничен контрол. Тази година минаха успешно стрес тестовете на българските банки, но сме по-тихи по тази тема, защото не е прието да се говори така за банковите институции. Движим се по план“, подчерта Борисов.

Министър-председателят обясни, че страната ни е излязла в най-високите позиции на интересите на големи компании.

„Накрая в битката за Volkswagen останаха България и Турция. Турция е 100-милионна държава“, обясни премиерът.

„За съжаление, има случаи, в които едно некадърно управление е довело до всичко това с ВИК сектора в града. Трябва да се следи цялата верига от язовира до чешмата. Вече няколко дни се занимаваме с това. Изпратили сме техника и в момента машините правят сондажи. Трябва да се провери годна ли е питейната вода за пиене. Няма да има празници! Уверявам хората от Перник, че никой няма да почива и ще се работи всеки ден, за да подсигурим вода на града по най-бързия начин“, категорично заяви Борисов той по въпроса с кризата в Перник.

Премиерът коментира и темата с горенето на отпадъци, която провокира редица критики. „Радев и Нинова се държат като прясно родени бебета. Все едно партията им не е управлявала 30 години. Когато станах кмет, боклукът на София се хвърляше в дерето на „Суходол“ и това беше решението на управляващите преди да се появи ГЕРБ. В София е най-модерния в Европа завод за битови отпадъци, а депото в „Суходол“ е декултивирано по най-добрия начин. В момента там е красота“, отбеляза Борисов.


image0 (9K)