Борисов: Професорите, които казваха, че през юли COVID-19 ще отмине, да си скъсат дипломите

Удължава се извънредната епидемична обстановка до 15 юли, обяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет в сряда.

„Демокрацията е за дисциплинираните“, категоричен бе премиерът. Професорите, които казваха, че през юли COVID-19 ще отмине, да си скъсат дипломите, продължи Борисов. „През този период няма да налагаме нови или стари строги мерки“, увери здравният министър Кирил Ананиев. Остават в сила изискванията за спазване на социална дистанция и отлична лична хигиена. Силно завишен ще бъде и контролът.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/276119093452896/?v=276119093452896

Министър Ананиев обяви, че ръстът на броя на заболелите и носителите на коронавируса от 9 юни насам е 3,2 пъти. Правели се обаче и значително повече тестове. Преди дневният им брой бил около 1200, а сега – над 2000.

Премиерът предупреди, че ако не започнат хората да спазват дистанция и не носят лични предпазни средства по стадионите и в нощните заведения, това може да доведе до повторното им затваряне.

„Демокрацията е за дисциплинираните“, категоричен бе Борисов. Той отбеляза, че положителното в настоящата ситуация – нарастването на броя на оздравелите.


image0 (9K)