Борисов: При този ръст на икономиката, доходите ще се вдигнат с 50%

„Заложили сме си като програма и мисля, че ще успеем стокооборота ни с Турция да мине 10 млрд. долара на година“, каза министър-председателят

[ad id=“225664″]

При този ръст на икономиката, до края на мандата доходите ще се вдигнат с 50%. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на посещението му в участъка на ГПУ – Малко Търново, докато инспектираше състоянието на границата, предаде Радио „Фокус“ – Бургас.

„Както се вижда АМ „Тракия“ точно я пуснахме и тя отесня. Сутринта като идвах, на 15 километра от Бургас вече все едно се кара по „Цариградско“ – с 60-70 км/ч, двете ленти пълни, кола след кола. Което пък от друга страна ме радва. Означава, че действително, не само на книга, както някои казват, но доходите се вдигат. Мисля, че в края на мандата ни ще бъдат поне с 50%, при тоя ръст на икономиката, бюджета и на тези колеги“, каза още премиерът.

[ad id=“263680″]

„Българите имат рядко храбри и добре подготвени граничари“, допълни Борисов.

„Заложили сме си като програма и мисля, че ще успеем стокооборота ни с Турция да мине 10 млрд. долара на година“, каза още премиерът.

Близо 1 млн. лв. са получени за по-голямата част от кв. „Шипка“ в Малко Търново, за да бъде иновирана пътната инфраструктура с улици, булеварди и градинки, каза още премиерът.

Според него Борисов целта е Малко Търново да стане едно привлекателно градче, за да могат да се посрещат добре туристите, които имат засилен интерес към Странджа. По думите му догодина ще се мисли както за Родопите и Делиормана, така ще бъде включено и Малко Търново в проектите за по-добро финансиране и така да бъдат привлечени повече туристи и да стане по-атрактивен за младите хора.

[ad id=“236993″]

„А такава красота като тук, никъде няма“, каза още премиерът.


image0 (9K)