Борисов пред медиите в Страсбург: Ще се стараем много, гарантирам!

Всички показаха доброжелателност към целите, формулирани от България, изтъкна премиерът

[ad id=“263680″]

Премиерът Бойко Борисов даде пресконференция в Страсбург, след като представи приоритетите на председателството ни пред ЕП в Страсбург.

„От сутринта този ден тръгна много добре“, заяви Антонио Таяни, председател на Европарламента.

„Ще се стараем много, гарантирам“, каза Борисов в изложението си пред медиите.

„Всички показаха доброжелателност към целите, формулирани от България“, изтъкна премиерът. Според него „кохезионната политика ни е важна“.

[ad id=“218001″]

„Аз имам много добър диалог с колегите от Вишеградската четворка. Живели сме в условията на комунизъм, във Варшавския договор, знаем какво е да има банани само за Нова година, колкото й да ви е смешно“, отговори Борисов на въпрос на италиански журналист, свързан с позициите на Вишеградската четворка.

„Благодарение на ЕС ние сме по-конкурентоспособни, отчитаме това, което сме направили, благодарение на европейските данъкоплатци, на данъкоплатците от държавите от Стара Европа“, изтъкна Борисов.

[ad id=“218548″]

„Всички страни, които се присъединихме, не сме само пазар, допринасяме за многообразието на Европа“, продължи Борисов. Според него не случайно се използва терминът „европейско семейство“. „Ако в едно семейство започне да се мери приносът на всеки един, не е добре. Нито без Вишеградската четворка Европа ще е същата… Те са жизненоважен елемент в ЕС. Но има правила, които всяка страна е подписала и трябва да ги спазваме. Както и България ги спазва“, изтъкна Бойко Борисов.

 


image0 (9K)