Борисов: Понесохме тежък удар! По-тежки санкции не мога да си представя

„Понесохме тежък удар. Наложихме тежки наказания,  по-тежки санкции не мога да си представя. Вярвам на Цветанов, но 7 дни нямаше медия, за която тази тема да не е на първо място. Така съм преценил, това е мое право да наложа тези ссанкции. Оставката не е плод на приятелски огън. Александър Йорданов е знаков човек за СДС и ние ще гарантираме, че ще има подкрепата на нашите нашите структури.“

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на специална пресконференция в централата на партията след оставката на Цветан Цветанов.

„Още в Брюксел ви казах, че ще има тежки наказания”, подчерта премиерът.

„Напуснаха се много важни постове и ключови за ГЕРБ. Цветанов беше председател на ПГ, председател на комисия, депутат. В историята няма толкова тежки санкции, които са наложени в една партия. Ако и другите партии действаха така, нямаше какво да си приказваме по тази тема. Надявам се утре сутрин да се гласуват оставките и назначенията”, посочи още Борисов.

„По-тежки санкции от тези не мога да си представя. Дали Цветанов остава в ГЕРБ – това е работа на структурите, а те си го искат.  Аз вярвам на Цветанов. Но 7 дни нямаше медия, която да не държи от сутрин до вечер тази тема“, изтъкна премиерът.

Преди това Цветанов прочете политическото споразумение между ГЕРБ и СДС за общо явяване на изборите в единна листа. „Нашата цел е да изпратим максимален брой депутати“, обяви Цветанов.

Двете партити поемат ангажимент, че през целия мандат ще бъдат членове на ЕНП.

СДС ще заеме шесто място в общата листата на двете партии, които ще се явят с общите си отличителни знаци.

Румен Христов обяви номинациията на СДС за шестото място и това е Александър Йорданов – бивш председател на парламента и бивш посланик.

Илия Лазаров ще е на последното място в листата.


image0 (9K)