Борисов подкара джипа посред нощ: Само с общи усилия, дух и дисциплина ще се преборим с К-19

Премиерът Бойко Борисов се пусна малко преди полунощ снощи на живо във Фейсбук от джипа.

Той се прибираше към София с екипа си, след като вчера бе на поредната проверка на пътен възел „Белокопитово“, а след това инспектира трасето на магистрала „Хемус“ между Шумен и Търговище.

„Само с общи усилия, дух и дисциплина ще се преборим с коронавируса. Благодаря на всички български граждани, които спазват правилата. Само така ще се върнем към нормалния си живот. Благодаря и на Дац & Александар / Dragan Spasov Dac & Aleksandar Mitevski. Северна Македония може да разчита на нашата подкрепа!“, написа министър-председателят в социалната мрежа.

За музикален фон в колата на Борисов звучеше македонския хит „Корона чао“.Парчето е на Александър и Дац и в момента е голям в югозападната ни съседка, като за денонощие събра около 200 000 гледания Youtube. „Корона чао“ е кавър на известната Bella Ciao и е изпълнена в акомпанимент на Брест Скопие.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2740540286174024/

Песента е тотален хит в социалните мрежи. Тя е ремикс на химна на комунистическата съпротива в Италия „Bella Ciao“ и е изпълнена в акомпанимент на Брест Скопие. В нея се пее за живота преди карантината. Песента възпява колко е било хубаво преди карантината и как на затворените между четири стени им се ходи на кръчма, за да не полудеят. Според медиите в Северна Македония рефрен от нея е вдъхновен от изказване на българския премиер, който по време на брифинг се обръща към журналист, който се закашля, с думите „Не кашляй там“. Това се пее и в част от песента: „Не кашлаj тамо!“

За това разказват авторите на песента пред медии на западната ни съседка.

Минути след като Борисов показа какво слуша двамата македонски певци му благодариха. Те написаха във Фейсбук: „Голямо благодаря на министър-председателя на България Бойко Борисов, който току-що изпрати съобщение за единение и подкрепа на нашата страна в борбата с вируса. Чрез нашата песен „Корона чао“ това носи оптимизъм навсякъде. Песента не познава граници и езици“.

 


image0 (9K)