Борисов погали крава, похвали се с раздадени милиони: Представи си ги хората с Белчо и Сивушка

Бойко Борисов посети кравеферма заедно с министрите на земеделието и финансите Десислава Танева и Кирил Ананиев, както и зам.-регионалния министър Николай Нанков. Премиерът се похвали на живо във Фейсбук, че 70 млн. лв. са изплатени на фермите по извънредна мярка за подпомагане заради Covid-19. Премиерът се възхити от модерната техника, която се използва в земеделското стопанство. „Това ли са тракторите? По-голям е отколкото от мен !“, отбеляза министър-председателят и продължи: „Представи си онези хора… на времето… Белчо и Сивушка… как са орали браздата?“

„Колко декара изорава това на ден? – диви се Борисов пред тежката техника. И получава отговор от стопанина Петър – над 500 декара. „Представи си ги онези хора навремето с Белчо и Сивушка как са орали браздата…,“ направи бърза препратка към Елин Пелин Борисов. После небрежно подхвърля как от вчера Деси (Танева) му казвала, че 106 милина са отишли за подпомагане на земеделското стопанство, по COVID-мерките…

Министърката веднага поема топката и започва да съобщава „в ефир“ статистика. Обаче премиерът, който вече е информиран, че във фермата се отглеждат и млечни и месодайни крави, се спира пред група животни в обора и пита: „А тези сега млечни ли са?“, след което разказва спомен как в първия му мандат се лъжело с ушните марки. Десислава Танева продължава със съобщването на важната за стопаните информация. „Толкова много мерки в момента…“, прекъсва я премиера.

В диалога бива включен и Ананиев, за да да благодари на земеделската министърка за добрата организация. А Борисов допълва, че бил подкарал колегите си на Съвета един по един за подкрепа за българското земеделие. След което разпорежда на Танева идната седмица да се срещне с колегата си, оглавяващ екоминистерството Емил Димитров – Ревизоро, за да измислят, предвид засушаването, как хората да могат да напояват стопанствата си „по възможно най-облекчения режим“, разказва Клуб „Z“.

Заделихме 106 млн. лева по три направления, с които помагаме на българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция, съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Той посети голяма кравеферма, която усвоява средства по европейска програма, заедно с ресорния министър Десислава Танева, финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2908786806016037

„Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. 70 милиона лева са изплатени на хората по програмата. България е държавата членка на ЕС, която инициира промени в регламента, които дадоха възможност за стартирането на тази извънредна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19. За целта заделихме 106 милиона лева по три направления, с които помагаме на българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция“, съобщи премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

„Всичко това се прави, за да може бизнесът да издържи в тази трудна ситуация на Covid“, каза при посещението в кравефермата Кирил Ананиев. Той поздрави министър Танева за добрата организация и голямата ѝ ангажираност, а Бойко Борисов добави: „Министърката толкова задачи ми даде на Съвета с австрийския канцлер, за да ни подкрепят за новия период, за 2023 г., на Съвета в Люксембург“.

 


image0 (9K)