Борисов пак яхна джипа на Околовръстното: Хората да видят, че управляваме най-добре!

Премиерът Бойко Борисов отново яхна джипката. Този път, за да инспектира столичното Околовръстно шосе.

Той започна обиколката от новопостроения мост над Лозен. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

На 7 септември ще пуснем движението по Южната дъга на София. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията.

Изграждаме изцяло мост на мястото на този, който беше през срутване. На 7 септември тази част до жк. „Младост“ ще я пуснем. После хората ще минават за една минута и няма да знаят колко работа е хвърлено. Едно време се е слагало бордюр по бордюр, а сега минава машината и ги слага. Прави се мост, за да може да се върже и жк. „Младост“ и хората да се качват на дъгата“, посочи Борисов.

„Локалните платна и кръговите са вече асфалтирани. Има армия от валяци и се асфалтира. Хората ще видят какво правим за тях. Искам да покажат какво са направили те за 30 години. Оставям на хората да преценят“, допълни той.

„Направили сме движение такова, че да не затворим целия участък и да се получи тапа. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветление. За 30 дни могат да се видят промени“, каза Борисов за моста до Лозен.

„За 2 минути ще се стига от „Младост“ до „Тракия“. Мостът над Искъра е готов“, каза премиерът.

„Нека хората да видят само за месец какъв напредък има“, заяви министър-председателят.

Той обяви и две лоши новини: „БВП по света пада, в САЩ, Великобритания, ЕС. Огромни щети търпят икономиките. -32% в САЩ, -20-15 в ЕС. Нето за целия свят е минус 10%.

По-лошата новина е, че заболелите от К-19 в Европа се върнаха на нивата от месец март. Това означава, че няма никакъв шанс икономиката през идната година да тръгне нагоре“, категоричен бе премиерът.

Икономическият министър Лъчезар Борисов на свой ред каза, че сме трети по стабилност и с много добър кредитен рейтинг. По думите му, с останалите икономики сме свързани на 75%.

Лъчезар Борисов обяви, че има интерес от немската оръжейна фирма „Валтер“ за завод в Габрово. По думите му, инвестицията не е много голяма, но е от голямо значение. В момента инвестицията се лицензира.

„За 2 минути ще стигат от Младост до Тракия – нещо, което преди отнемаше час, час и нещо. Ще видите как ще започне да диша градът“, каза още Борисов. Борисов се здрависа и с работник на име Мирослав.

Той на свой ред каза, че премиерът се го засича с „некви изгъзени машини“. Първо бил на „Тракия“, след това на „Струма“, а сега на околовръстното с машина за бордюри. Работникът обеща, че до 8 септември всичко ще е готово.

„Искам да ми покажат какво са направили те за 30 г. Но оставям на хората сами да преценят. В момента мерките работят, подготвяме план за следващите няколко месеца. Държавата трябва да е подготвена, който и да управлява, предстоят най тежките година и половина. За радост медиците се справят засега. И пак управляваме най добре пандемията в Европа. Няма нито един сектор да не работи и показателите ни са най-добрите“, каза още Борисов.

Договорени са с работодателите и 400 милиона помощ от европейския съюз, добави икономическият министър Борисов. Премиерът каза да се действа смело, защото всичко, което се прави е за хората. Хората вече го усещат няколко месец подред.

 


image0 (9K)