Борисов пак подкара джипа: Кеф ми е – ниви, чакъл, асфалт. Това дразни другите

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа, за да инспектира как вървят ремонтните дейности по изграждането на АМ “Европа“. Заедно с него пътуват зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на икономиката Емил Караниколов, съобщава „Епицентър“. ,,Много ми е кеф така – първо ниви, после чакъл и накрая идва асфалтът. Заради това се дразнят другите, защото няма какво да покажат. Всичко това е за хората“, заяви премиерът Борисов и добави, че пътят към Ябланица трябва да бъде открит до 20 дни.

От своя страна министър Караниколов съобщи, че безработицата в страната е на рекордно ниски нива – около 4%. Той допълни още, че за последната календарна година у нас са открити заводи за около 300 млн. евро, като по този начин са се отворили работни места за повече от 3000 души.

По темата с чуждестранните инвестиции министърът на икономиката обяви, че очакванията са до края на годината размерът им да достигне 2 млрд. евро.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/vb.100006542380422/2513772095517512/?type=2&video_source=user_video_tab

,,Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора“, разясни още Караниколов.

След като инспектира изграждането и ремонта на магистрала „Европа“ край Сливница премиерът се отправи към завода Кока-Кола ХБК- България в Костинброд.

Това е една от водещите бутилиращи компании на търговските марки на световноизвестния бранд. Борисов лично открива разширението на завода.


image0 (9K)