Борисов: Организацията е създадена, още през нощта ще разкарват ваксините

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Брестовица, Пловдивско. Това става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Вече стартира изграждането на три дублиращи сондажни кладенци в с. Брестовица (община Родопи). Тези нови източници на питейна вода са временното решение, което ще осигури максимално бързо достъп на хората до качествена питейна вода. Старите кладенци ще се тампонират и изолират, за да не се допусне замърсяване на чистата вода, каза Борисов.

По думите му паралелно с това ще се изгради нов довеждащ водопровод от 8 км, както и ще се подмени цялата вътрешна водопроводна мрежа в селото.

„Строителите ме увериха, че ще работят с максимално високо темпо, за да може до 1 месец всички дейности да са завършени и хората в селото да са спокойни“, подчерта премиерът.

Той е придружен от заместник-регионалния министър Николай Нанков и областния управител на Пловдив Дани Каназирева.

Тримата оглеждат нова пречиствателна система и подмяна на водопровода на селото. В пловдивското село Брестовица обявиха бедствено положение на 23 февруари заради наличие на манган във водата, който е 20 пъти над допустимите норми.

В Чирпан Бойко Борисов провери изграждането на пречиствателна станция. Там той напомни, че има нови станция в Ямбол. Тази в Чирпан са вложени 15 млн. лева. Изтъкна, че в момента се ремонтира и магистрала „Тракия“ край Чирпан, което трябва да е готова до края на март.

„Довечера сме създали такава организация, че още през нощта да разкарат ваксините“, каза Борисов. Той се поинтересува как върви имунизирането в Чирпан. Борисов добави, че довечера чакаме още 57 000 дози ваксини. А вчера са ваксинирали 16 000 човека. Създадена е организация още през нощта да разкарат по районите новите ваксини.

„Ще обясните на хората, че пандемията не е минала. Нашите съседи в Гърция повече заболели от нас. В Сърбия – два пъти повече. Отварянето на ресторантите не е знак, че да почнеме да се заразяваме наново. Аз винаги съм казвал, че разчитам на чувството на самосъхранение и интелигентността на българина“, каза Борисов.

Борисов напомни, че върви ваксинирането на членовете на СИК и ЦИК.

Всички в ЕС настоявали да се спазват договорите и на тяхна база правят плановете. „Иначе трябва да държим по складовете. Икономиката има нужда от съвземане. Всички са се съсредоточили в тези избори. Важното е да се състави правителство и то с максимално съгласие“, каза той.

По думите на министър-председателя важното е как до края на годината да върнем растежа от 3 %.

 

 


image0 (9K)