Борисов обяви Манолова за „кукувица“ и провъзгласи безапелационна победа на ГЕРБ над БСП

„Първо искам да благодаря на всички избиратели, които днес намериха време да ни подкрепят. Благодаря и на структурите на ГЕРБ, каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в първи коментар след края на изборния ден на първия тур на местния вот.Някои говорят за промяна. Промяната започва от ГЕРБ. Ние направихме големи промени в партията и особено в София. И те дадоха резултат“, заяви Борисов.

„За мен е важна безапелационната победа над БСП. Това дава стабилност на управлението, заяви премиерът. Какъв кмет, какви пет лева, без група в общинския съвет“, заяви Борисов по адрес на Мая Манолова. „Как ще бъде кмет с общинари от ГЕРБ и от Демократична България“, попита той. Чърчил е казал, че няма измислено по-добро от партиите. Заиграва ли се „от името на народа“, рано или късно се стига до диктатура“, предупреди премиерът.

„Победата ни над БСП е безапелационна.“ Това бе изводът на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от местните избори.

„БСП губи два пъти от ГЕРБ в София. Мая Манолова се явява на зелен фон“, изтъкна премиерът и попита риторично: „За какъв кмет говорят?!““Те си играят с демокрацията“, продължи по адрес на опонентите си Борисов.

„Ако те считат, че тези кукувици са промяна, Костинбродска промяна?!“, не престана да се ядосва Борисов.

Запитан смята ли, че победата на кмета и кандидат на ГЕРБ за столицата Йорданка Фандъкова е сигурна, премиерът каза: „Единствено сигурното нещо е Орландовци!“ „Те да говорят за промяна! Най-корумпираните! Най-крадливите!“, отсече безадресно министър-председателят.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2568718813356173/

„Благодаря на всички избиратели, които намериха време да ни подкрепят“, каза в началото на изявлението си пред медиите Борисов.

„Всички обичат да говорят за промяна, но промяната започна от ГЕРБ , ние направихме големи промени в партията и особено в София и те дадоха резултат“, изтъкна на няколко пъти Борисов. Той каза, че ще продължи с промените в ГЕРБ, но след като журналисти попитаха какви, отговори: „Ще ги видите!“

„След промените, които направихме в ГЕРБ, резултатите са по-добри, отколкото очаквах и факт е, че навсякъде или два пъти, някъде и повече побеждаваме основния ни политически опонент БСП, за кой ли път не ги броя. Това е важното от днешния ден за мен – стабилността на управлението“, подчерта министър-председателят.

„Важното за мен е стабилността на управлението. Имаме да достроим „Хемус“, Ботевград-Мездра, обходите на Видин и Враца, пътят до Белград, Търново-Русе, така че от утре оставям на щабовете, където има по места да си работят“, подчерта премиерът.

Борисов подчерта, че липсата на Цветан Цветанов не се усеща. „И без него, и без мене, и без петел ще съмне“, подчерта Бойко Борисов.

Според него кампанията е била мъдра и зряла.

В края на изявлението си Борисов каза, че изборите навсякъде са приключили.

„Да се замислят, дали е по-добре Костинбродската афера да я правят за кмет! Да си спомнят Вълка и кризите с боклука на София“, препоръча по адрес на десните Борисов.

„Призовавам партиите, които се наричат наши опоненти, да си издигат кандидати, а не да тичат и да търсят след това да припознават някой за кандидат“, апелира още премиерът Бойко Борисов.

„Аз считам, че десните хора по принцип са демократи: мислещи, знаещи, можещи и разсъждаващи. Ако те считат, че тези кукувици са промяна, костинбродска промяна, ако БСП с половината от гласовете на ГЕРБ е промяна в София, да подкрепят Мая Манолова и да им е честито“, посочи премиерът.


image0 (9K)