Борисов: НСО информира некоректно обществеността

„НСО е под прякото ръководство на президента. Аз не обичам да се меся в работата на другите. НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да информират обществеността. Всеки от нас кара кола, знае, че може да се случи. Пази Боже да има такива инциденти, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пътник в нея. Нещо повече, опитаха се през жълти сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността”.

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел, съобщава Нова телевизия.

Премиерът коментира и инцидента с евродепутата Ангел Джамбазки, който бе засечен да кара след употреба на алкохол. „Аз няма какво да се разграничавам понеже той беше сред конкурентите ни на изборите в София, а и е евродепутат от друга политическа сила. Тук мога да кажа, че това, което МВР е трябвало да направи, това, което повелява закона са го направили в пълния обем. Спрели са го, санкционирали са го, взели са проби с дрегер, включително и във ВМА, така че той ще понесе всичките си последствия“, посочи Бойко Борисов, съобщава „Епицентър“.

„Знаете, който ме познава, аз капка алкохол не пия и съм голям противник на всеки, който си позволи да пие и да се качи да кара. Разочарован съм много от г-н Джамбазки, даже думата разочарование е много малко. Винаги съм го харесвал като политик, много работа ни е свършил на България, като такъв. Както казват българите „власите на край Дунава се давят“. С един подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам дали ще можеш да се възстановиш. Това е работа на ВМРО да вземе своите решения“, добави още Бойко Борисов.

 


image0 (9K)