Борисов: Не влизам в обяснителен режим с обвиняеми!

„Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова“, пише премиерът.

„Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова.“ Така отговаря писмено премиерът Бойко Борисов на въпроси на бТВ зададени му по повод последните „разкрития“ на избягалия в ОАЕ бизнесмен Васил Божков.

„От времето, в което изпълнявах длъжността главен секретар на МВР, не влизам в обяснителен режим с обвиняеми и не коментирам техните защитни тези“, добавя министър-председателят.

Във вчеряшната си порция публикации във Фейсбук притежателят на 18 обвинения Божков „разкри“, че теглил големи суми в брой от сметките си и попита къде са отишли – явно намек, че е плащал рекет на ръка.

Според Божков финансовият министър Владислав Горанов е назначил още през февруари данъчна ревизия, която щяла да потвърди твърденията му за тегленето на големи суми в брой.

От Министерство на финансите отказаха коментар.


image0 (9K)