Борисов: Местните организации винаги могат да направят някоя беля. Няма да нападам Нинова заради Бенчев!

Министър-председателят Бойко Борисов не пожела да взима отношение по ситуацията, при която покрай ареста на Димитър Желязков – Митьо Очите, бе задържан и зам.-председателя на общинския съвет на Бургас, избран от квотата на БСП, Бенчо Бенчев.

[ad id=“225664″]

„Това най-малко ме интересува. Има кой да си отговаря – голяма партия, винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е веднага гонене, махане и готово. Местните организации винаги могат да направят някоя беля. Мен ме интересува в средата на август догодина да открием участъка на магистрала „Хемус“, заяви премиерът, който инспектира строежа на магистрала „Хемус“ в участъка между Ябланица и Боаза, за който стана ясно, че ще бъде завършен преждевременно.

Той изтъкна и други постижения на правителството му, а именно, че догодина ще бъдат вложени 620 милиона лева в изграждане и ремонт на училища и детски градини.

[ad id=“263680″]

Относно срещата в Министерски съвет с представители на хората с увреждания той коментира: „Надявам се до края на годината да бъде направена информационната система, както бе договорено по време на срещата му с Национално представителните организации на хората с увреждания и с майките на деца с увреждания. В новия бюджет със 150 млн. лв. повече ще имаме в системата. Ако работим така, както в момента, ще могат да се осигуряват допълнително средства и през следващите години“, каза още премиерът.

[ad id=“236999″]

По думите му над 6 милиарда са били платени за КТБ, за руските реактори и за американските централи, което всъщност били парите за две магистрали „Хемус“.


image0 (9K)