Борисов за магистрала „Хемус“: Изядоха скалата, взривче след взривче, режат като филия с масло

Няколко дни след като обяви, че ще си тръгне от политиката, когато автомагистрала „Хемус“ стане напълно готова, премиерът Бойко Борисов тръгна на път за откриването на новия участък от аутобана от Ябланица до Боаза.

По време на шофирането Борисов откровеничи по всички наболели проблеми.

„Тук, като дойдох за първи път, беше една планина. Благодарение на нас това (магистралата) я има. Тая скала е свалена от другата страна. Просто изядоха (строителите) скалата. Всичко това е взривче след взривче, камък след камък. Всичко се реже все едно филия с масло. Шест месеца предсрочно я (отсечката) пускаме. Понеже са карстови извори, водата тука се събира, пречиства се, за да тече чиста.“

„Най-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари. Виждате какви двойни мантинели, какви огради за сигурност. Това е едно изключително съоръжение. И продължаваме с нова сила. За мое най-голямо съжаление въобще нямаше проект за „Хемус“. Никой никога не е мислил да я прави. Така че сега продължаваме да проектираме. Никога не е мислено да се развива инфраструктура в България.“

„Ся изглежда лесно. Тук съм минавал, пръст, чакъл, насип… Сега от Шумен се работи много здраво. През лятото ще се пестят поне 30 мин.

„Нашите отношения с Турция са добросъседски и много пъти, когато Европа е била против него (президента на Турция Реджеп Ердоган), само аз съм отивал там. Натискът от турската граница – вчера беше един човек и те си го прибраха, днес“, заяви премиерът по повод заканата на Ердоган към Европейския съюз да отвори границите за 3,6 милиона бежанци.

„Докато сме с Каракачанов няма страшно.”


image0 (9K)