Борисов към Радев: Лъжците и манипулаторите са там, където искат

„Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа. Тези, които го коментират са там, където искат. Никой не ги е спрял, такива са лъжци и манипулатори.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция по строящ се участък от магистрала „Хемус“. Заедно с него бе и бившият министър на Министерството на вътрешните работи Младен Маринов.

Думите са по повод на речта на президента Румен Радев пред паметника на връх „Шипка“. Държавният глава гневно запита присъстващите дали са очаквали, че някой ще им забрани да празнуват националния си празник.

„Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа. По-свободни надали са били българите някога. Както и да искат да ми изопачат думите, че някой им забранил да празнуват, все пак тържества по време на пандемия никой не прави. Трябва да се работи, това е достойно“, отговори му задочно Борисов.

„Няма по красива гледка от това на работници, които дори на днешния ден с ръце и труд създават бъдеще за страната“, заяви премиерът.

„Тези, които го коментират са там, където искат. Никой не ги е спрял, такива са лъжци и манипулатори. Затова аз искам да покажа това – това е българинът – работещ и правещ сам своята история“, завърши премиерът Бойко Борисов.


image0 (9K)