Борисов: Колегата политик Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност

Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

„Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година“, каза още Бойко Борисов.

„Като политически субекти, дадохме възможно най-добър резултат – пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%.

Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството.

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам“, категоричен бе министър-председателят.


image0 (9K)