Борисов кацна в Страсбург, представя утре програмата на българското председателство

В сряда ЕП ще обсъди също влиянието на руската пропаганда и обвиненията към Москва в опити за оказване на влияние върху изборите в отделни държави чрез дезинформация

[ad id=“263680″]

Премиерът Бойко Борисов кацна на летището в Страсбург и публикува снимки във Фейсбук. Премиерът отлетя за Франция директно от азербайджанската столица Баку, където бе на официално посещение.

В сряда Борисов ще представи пред Европейския парламент (ЕП) програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.

Днес ЕП ще изслуша отчета на приключилото в края на декември естонско председателство. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще обсъди с евродепутатите резултатите от последното заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС.

[ad id=“218548″]

През декември те отчетоха достатъчен напредък в първата част от преговорите за напускането на Великобритания, но останаха разделени в оценките за квотното разпределение на мигрантите.

В сряда ЕП ще обсъди също влиянието на руската пропаганда и обвиненията към Москва в опити за оказване на влияние върху изборите в отделни държави чрез дезинформация. Очаква се ЕП да предложи подсилване на отдела за засичане на дезинформация, разкрит в Европейската служба за външна дейност. ЕП разглежда положително осигуряването на повече средства за повишаване на осведомеността, за разследваща журналистика и за информационна грамотност.

 


image0 (9K)