Борисов и Юнкер подписват най-голямата за България инвестиция по плана ”Юнкер”

Днес ще се състои церемония по подписването на споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) , който е централен стълб на плана ”Юнкер” за растеж и работни места в Европейския съюз.

[ad id=“263680″]

 

Най-голямата за България инвестиция по плана ”Юнкер” ще бъде подписана днес в София.

След като вчера беше дадено официално началното на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, започват същинските срещи.

Днес ще се състои церемония по подписването на споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) , който е централен стълб на плана ”Юнкер” за растеж и работни места в Европа.

По този повод председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиерът Бойко Борисов ще дадат изявления за медиите в Националния дворец на културата.

[ad id=“218001″]

Днес е вторият ден от официалното посещение на Колегиума на Европейската комисия в България.

В зала 3 на НДК съвместно заседание ще имат членовете на българското правителство и европейските комисари.

Очаква се да бъдат обсъдени теми като сигурността, миграцията и правосъдието.
[ad id=“218548″]

Премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Двамата ще разговарят по теми от европейския дневен ред, като акцент ще бъдат приоритетите на страната ни по време на председателството.

Миналогодишната финансова рамка на Евросъюза и готовността на България за членство в еврозоната и Шенген също ще бъдат обсъдени по време на срещата.

 


image0 (9K)