Борисов искрено в САЩ: Еднакво близки сте ми и демократите, и републиканците

„Еднакво близки сте ми и демократите, и републиканците!“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Националния демократичен институт във Вашингтон, където разговаря с вицепрезидента му Шари Браян.

На влизане в институцията Боросов представи делегацията, в която влизат четирима министри – Каракачанов, Горанов, Дончев и Караниколов, като обобщи с усмивка: „Това е цялото кралско войнство!“ Имаше уникална церемония по посрещането, разказа на домакините Борисов преживяванията си в Мемориала в Арлингтън.

„С цялото ми уважение към Демократичния институт – ние приемаме Америка като едно цяло“, коментира премиерът Борисов. И си припомни първите си години като премиер. „Първите ми осем години като премиер работехме добре с вашата партия, която управляваше. Тогава бях в Белия дом при президента Обама. Хилъри Клинтън беше в София, господин Кери беше в София. Така че вие сте ми еднакво близки – и демократите, и републиканците. Готов съм да отговарям на въпроси за България, за региона“, продължи Бойко Борисов.

По програма делегацията посети и Републиканския институт.

По-рано българската делегация бе посрещната с 21 топовни салюта в Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“, щата Вирджиния. Под звуците на химните на България и САЩ Борисов поднесе венец на Мемориала, пише „Епицентър“.

Министър-председателят на България е на посещемние във Америка по покана на президента на САЩ Доналд Тръмп.

 

 


image0 (9K)