Борисов иска работна група в НС за ужилените от „Олимпик“

„С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал. Доклад при мен не е идвал“, заяви Бойко Борисов.

[ad id=“225664″]

Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от експерти от всички политически групи, да обсъди и предложи решение за това как да бъдат обезщетени 200 хил. български граждани, които пострадаха от фалита на кипърската застрахователна компания „Олимпик“.

„Нека поработят експертите, да уеднаквят термините, и да се съгласят какво да се направи – откъде да се вземат парите за обезщетение на тези 200 хил. души, заяви Борисов. „С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал. Доклад при мен не е идвал“, добави премиерът.

Бойко Борисов направи това предложение в изказване по време на извънредното заседание на Народното събрание, съобщава БТА.

Премиерът подчерта, че Комисията за финансов надзор (КФН) е независим орган и той не се е месил в тяхната работа. КФН е избрана от парламента и се отчита пред него, припомни Борисов.

„С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал. Доклад при мен не е идвал“, заяви Борисов. Той допълни, че вчера е извикал председателя на КФН, на ДАНС, министъра на финансите, за да разбере какво се случва в сектора.

[ad id=“263680″]

Министър-председателят отбеляза, че има съществен проблем в застраховането. „Има хора с по 300 – 400 автомобила, които застраховат, в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция, с български регистрационни табели. Логично ли е 42 процента от катастрофите в Румъния да са с български табели“, попита премиерът.

Парламентът заседава извънредно по искане на 61 народни представители от БСП.


image0 (9K)