Борисов изхвърли пресаташето, което удари журналистка

Служителят на правителствената пресслужба Любомир Методиев, който удари репортер на вестниците „Телеграф“ и „Монитор“, е бил уволнен по разпореждане на премиера заради скандала. Това съобщи offnews.bg, позовавайки се на съобщение на Министерския съвет.

[ad id=“225664″]

Решението е взето, въпреки че Методиев публично се е извинил за случилото се. „Правителствената информационна служба“ не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на „Правителствената информационна служба“, се казва в съобщението на Министерски съвет.

Скандалният случай се разигра край Пловдив, където Бойко Борисов бе на посещение и разгледа археологически разкопки. Ядосан, че репортерите не се отдръпват от могилата, Методиев ударил през ръката с микрофон журналистката Ели Крумова. Тя разказва, че от обида се разплакала и си тръгнала от събитието. Борисов накарал пресаташето да й се извини, след като другите журналисти изразили възмущението си. По-късно служителят поднесе извинения и публично, чрез Фейсбук профила си.

[ad id=“263680″]

Асоциацията на европейските журналисти осъди постъпката и поиска дисциплинарно уволнение за служителя, като припомни и друг случай, в който той е имал обидно отношение към репортери.


image0 (9K)