Борисов изрази съболезнования за загиналите при срутения мост край Генуа

В този тежък за Италия момент, моля позволете ми да изразя моите най-искрени съболезнования на Вас и на приятелския италиански народ, се казва в телеграмата на българския премиер до италианския му колега Джузепе Конте

[ad id=“225664″]

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до италианския премиер Джузепе Конте по повод трагичния инцидент на моста „Моранди“ край Генуа. Това се казва в съобщение на Правителственато информационна служба.

„В този тежък за Италия момент, моля позволете ми да изразя моите най-искрени съболезнования на Вас и на приятелския италиански народ“, отбелязва премиерът Борисов.

Българският министър-председател уверява в солидарността и подкрепата на България и пожелава бързо възстановяване на пострадалите и преодоляване на последствията.

По последна информация, загиналите при трагичния инцидент са 11 души. Ранени са десетки италианци.

Инцидентът стана около 13 часа българско време. Мостът „Рикардо Моранди“ е част от магистрала А10. Централната част на моста на практика липсва, като по-голяма част от отломките са паднали в река Полчевера. По всичко личи, че е поддал централния пилон на моста, който е висок 90 метра.

Причината за инцидента засега не е ясна. Преди срутването времето в Генуа беше много лошо, а според очевидци непосредствено преди да рухне, мостът е бил ударен от мълния. Движението по магистралата е напълно спряно.

[ad id=“263680″]

На мястото на трагедията работят спасители с кучета, които издирват затрупаните хора. Има линейки и пожарникари. Под руините има десетки премазани автомобили. Срутването е засегнало и жилищни сгради в близост до съоръжението, както и газопровод.


image0 (9K)