Борисов извел България в голямата политика, обясни евродепутат от ГЕРБ

Евродепутът Андрей Новаков от ГЕРБ е обиден на колегата си от БСП Петър Курумбашев заради подигравките му покрай трагикомичния скандал с фалшивата новина за „капитулацията на пакета „Макрон“ пред българите.

[ad id=“263680″]

„Г-н Курумбашев трябва финално да вземе решение – това успех ли е или провал. Никъде не съм казал, че това е само мой успех. Няколко пъти изтъкнах общите усилия. Няколко пъти Курумбашев обаче отправи подигравки, включително и с лични нападки и грозни думи в парламента”. Така коментира Андрей Новаков критиките на колегата му евродепутат Петър Курумбашев за обявения успех по пакета „Макрон”, каза Новаков пред Канал 3.

[ad id=“236993″]

Курумбашев първо обяви, че всъщност не е постигнат пълен успех, а днес заяви, че Новаков си е приписал изцяло заслугите.

„Ако някой ме е припознал с този успех това е защото от година и половина живея с него и съм готов да прекося света. Когато ти пука за един проблем, така се радваш, когато постигнеш успех. При положение, че първоначалните идеи бяха съвсем други. Аз намирам това за успех. Колкото и усилено да твърди г-н Курумбашев, че това не е така – това няма да ме отклони от този път”, допълни евродепутатът от ГЕРБ.

[ad id=“218548″]

„Два дни не можех да разбера какво става и откъде идват тези твърдения. Наложи се да обяснявам – успех ли е успехът и т.н. Имаше еуфория и вероятно след 10 години няма да се радвам така. Истината обаче е, че ако бяхме загубили, което и да е било от трите гласувания, щеше да дойде адът за шофьорите”, категоричен бе евродепутатът.

[ad id=“237001″]

Той коментира и още едно изказване на Петър Курумбашев, че се „изживявал като генерал”.

„Не съм генерал, но не съм и дезертьор. Защото аз бях там и се борих. А него го нямаше. Не приемам критики от някой, който няма никаква роля в това, което съм свършил. Означава ли това, че трябва да се върнем към първоначалния вариант на пакета „Мобилност”. Той ли ще плаща, ако това стане. За радост обаче тези неща останаха в миналото. Няма да се уморя да повтарям, че това е български успех”, категоричен бе Андрей Новаков.

[ad id=“238430″]

„Вие, спомняте ли си къде беше България преди Борисов да се захване с управлението. Метрото имаше 3 станции, а боклукът беше по улиците. Минималната пенсия беше 75-80 лева, а заплатата – 200 лева. Пътувахме до морето за 7 часа и се избивахме. Това вече е зад нас. Ще кажете, че приписвам всички заслуги на него. Може и да не е така, но със сигурност заслугата не е на Корнелия Нинова. Не и на Петър Курумбашев. България беше аутсайдер на международната сцена, а сега редовно идват световни лидери”, коментира по отношение на БСП Новаков.

[ad id=“218001″]

По темата АЕЦ „Белене” той изрази позиция, че ако не се прави нищо, България ще загуби много.


image0 (9K)