Борисов за свалянето на Силвия Великова от ефир: Глупост и безобразие. Главанаци

„Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно“, с тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Русе отстраняването от ефир на журналистката от БНР Силвия Великова, чийто ресор е съдебната система. Попитан кой го прави, премиерът Борисов отговори: „И аз не мога да схвана кой“. Борисов каза, че не познава директора на БНР, но помолил да му предадат, че през парламентарната група на ГЕРБ ще му поиска оставката, ако не „оправи това безобразие“ и не върне журналистката на работа.

„Като чух за тази глупост, й се обадих да потвърди. Не го познавам директора на БНР, не съм го и виждал. Помолих да му предадат, защото изпълнителната власт дава парите, но не се меси, но съм и председател на партия, чиято парламентарна група е гласувала за неговия избор, и ако не оправи това безобразие, ще отида в парламента и ще накарам парламентарната група да му иска оставката,“ каза Борисов.

Запитан дали вижда в казуса намесата на ДПС или на прокуратурата, отговори: Не мога да кажа кой, аз знам какво щях да направя като председател на ГЕРБ, ако не я бяха върнали“.

Борисов каза, че ГЕРБ няма да дава пари за реклама по време на предизборната кампания както на разпространилия без разрешение снимки с интимно съдържание сайт ПИК, така и на други медии. Той омаловажи значението на случая със снимките, насочени срещу кандидата за кмет на „Демократична България“ Борислав Игнатов като постави медиите под един знаменател: „Скандалът с ПИК е като скандалът с „Бивол“ и много други телевизии и радиа. На евроизборите сме дали на огромния брой медии от партийната субсидия, сега не даваме на никой. Това съм разпоредил. Така че за политическа реклама пари ПИК няма да получи от нас, но няма да дадем и на другите медии, защото смятам че и те по същия начин прекаляват в други сфери. Това, което можем да направим, е да не им даваме пари за политическа реклама. Точка.“

Едновременно с това от думите на премиера се разбра, че това не се отнася за парите за реклама на европроекти, които медиите получават чрез министерствата. „На министерствата не се месим“, каза Борисов с уточнението, че Министерският съвет няма договор с ПИК.

Източник: „Дневник“


image0 (9K)