Борисов за Радев: Не може всеки ден да казва „Ще ометем ГЕРБ“ и да говори за единение

Бойко Борисов коментира от Ню Йорк обръщението на Румен Радев, в което президентът призова за единение. Министър-председателят заподозря държавния глава в двоен аршин – един, когато мери делата на правителство, и друг, когато оценява своите.

„Не може президентът Радев всеки ден да използва фрази „Ще ометем ГЕРБ“, „Всички от ГЕРБ ще ометем“. Това са негови думи, не са мои. И всеки ден да напада най-голямата партия, нейните коалиционни партньори. И в един момент излиза и казва: „Единение“. Аз нито веднъж не съм казал срещу него, неговата институция или който и да било в България, обидна дума. Точно аз съм ги молил в парламента. Поне по важни теми да имаме единение. Излиза, че той иска да има единение в момента, в който той го направи най-голямото разединение. Какво да коментирам? Нима многократно не съм казвал, че два коня по-добре теглят каруцата?“ Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува“, отсече Борисов.

[ad id=“225664″]

Премиерът дори се зарече, че е готов на абсолютно всякакви компромиси, ако президентът е искрен, дори и да му козирува.

„С две ръце съм за единение. И ако действително е искрен и иска единение, аз съм готов на абсолютно всякакви компромиси, разговори, срещи по тази тема. На този разединен Балкан, на този разединен свят, на тези рискове, повтарям – с две ръце, президента, ще му козирувам, като трети във властта, и ще работим заедно, ако е искрен. Но от една страна да иска да омете моята партия, която най-демократично години наред си е спечелила изборите. Когато загубим, ще дойде друг, но сега думата „омитам“, „остава ви малко“, „ще става еди какво си“, не виждам, че е единение на държавен глава. Надявам се и той да си е извел поуките“, зарече Борисов, цитиран от Дир.бг


image0 (9K)