Борисов за катастрофата край Своге: Няма да има закрила и пощада!

„Изказваме съболезнования към близките и роднините на загиналите в катастрофата край Своге в събота и благодарност към министрите и всички останали, които добре си свършиха работата там“, каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

[ad id=“225664″]

„Уверявам ви, че към никого няма да има закрила и пощада. Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата – има конкурси, строителен надзор и приемателни комисии, където всеки се подписва и носи отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност и ще му бъде поискана и политическа отговорност“, каза Бойко Борисов, цитиран от БТА.

„Много ясно са отрегулирани всички процеси, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии и всяко лице ще си носи отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност”, категоричен беше министър-председателят.

„Въпрос на дни е да приключат експертизите и призовавам опозицията да изчака няколко дни. Дотам, докъдето е вината, до там ще се носи отговорност”, подчерта той.

[ad id=“263680″]

Бойко Борисов коментира и протеста на синоптиците, които тази сутрин отново излязоха пред централата на БАН, за да искат „развод” с Академията. Очаква се протестиращите да се срещнат с премиера, образователния министър Красимир Вълчев и председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Ще видим докъде са свършили всичко, което е в правомощията на БАН, какво решение ще се вземе, но не мога да оставя държавата да е заложник на процесите, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим, каза Борисов.


image0 (9K)