Борисов поискал лично оставката на Теменужка Петкова

„За да не дам възможност да се влияе върху репутацията на правителството и Петкова, я посъветвах да си подаде оставката“, обясни премиерът пред журналисти в Брюксел.

[ad id=“225664″]

„Крайно съм бил недоволен от електроразпределителните дружества, давахме ги и на прокурор“, допълни Бойка Борисов, както се вижда във видеото, качено в профила му във „Фейсбук“:

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2130775117150547/

„Не искам да давам шанс на никой да си позволява да нарушава правилата в държавата. Няма как да забравя 20-годишно приятелство. Не искам да се намесвате държавата в частни сделки“, това заяви от Брюксел премиерът Бойко Борисов за оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

„За да не дам никак възможност да се влияе върху репутацията на правителството и Петкова я посъветвах да си подаде оставката“, обясни премиерът.

[ad id=“238430″]

„Имаме КЗК, имаме КФН, имаме ДАНС, ако трябва да се проверяват произход и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на подобна сделка. Сделка между частни компании в Чехия, ние нямаме как да контролираме и да попречим. Години наред сме се борили да имаме независими регулатори. Преди дни една телевизия беше продадена за огромна сума, защо не попитате има ли нещо общо правителството там“, каза Борисов.

„Госпожа Петкова е честен човек, като се върна ще се срещна с коалиционните партньори и да вземем решение кой да я замести, обясни той. „За стотици милиони се съдим и с ЧЕЗ и с ЕВН“, припомни премерът и допълни: „Крайно съм бил недоволен от електроразпределителните дружества, давахме ги и на прокурор. Не искам да прозвучи, че някой е бил подценен.“

[ad id=“236999″]

„Шарл Мишел беше преценил да чуе за отделните региони неща. Показахме им всички инфраструктурни проекти и за дигитална инфраструктура. Холандският премиер ми каза – трябва да ни покажеш всички на части, явно наведнъж няма как“, посочи Борисов.

„Като се върна в България ще се видим с коалиционните партньори, за да решим какво да правим с оставката“, заяви премиерът.


image0 (9K)