„Борисов е най-най-успешният и най-ловкият български политик“ – казва Мира Радева

„Изпитвам дълбоко разочарование към Корнелия Нинова. Че преди това е имало очарование.“ Това заяви социоложката Мира Радев в коментар за изминалия политически сезон в предаването “Лице в лице” по БТВ. „В БСП трябва да се осъзнаят, че еуфорията около „явлението Нинова“ отмина. БСП като цяло продължава да тъпче на място, В БСП приличат на кученца и само подлайват“, допълни тя.

[ad id=“225664″]

По думите й премиерът Бойко Борисов много добре си е изиграл ролята. „Борисов е най-успешният и най-ловкият български политик. Умее да излезе сух от водата. Патриоите до голяма степен му вършат услуги“, каза Радева.

Тя коментира и възстановяването на емисиите на радио Свободна Европа.

„Това ще даде друг смисъл и ще даде въздух на журналистите, които искат да изразят честно мнението си. Това е една алтернативна медия, а това не е малко, допълни тя. Ние рядко имаме доверие в българската държавност. Много кратък е периодът, в който ние сами сме се управлявали“, смята Мира Радева. „Важно е усещането за колективност, за заедност, как ние браним личния си интерес чрез бранене на интересите на институциите“, посочи тя и допълни: „Трябва да се събудим. Тежка дрямка ни е налегнала, решили сме, че щом сме членове на ЕС…Демокрацията трябва да е в сърцата на гражданите и трябва да се работим за нея всяка една минута. Доволна съм, когато видя различно мнение, независимо дали го споделям или не“, обобщи Мира Радева.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)