Борисов днес: Компромис за неограничения брой секции в Европа

Напрежението между ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок предизвика извънредната среща днес в Народното събрание. Премиерът Борисов с изказване след състоялите се разговори:

ГЕРБ, РБ и ПФ успяха да постигнат консенсус. Напрежението между трите формации се повиши през последната седмица. Това доведе до днешната извънредна среща в парламента. Представителите на трите формации обсъдиха разногласията помежду си, породени от предстоящите президентски избори. Благодаря за тази среща. Темата, която обсъждахме за Избирателния кодекс можеше да бъде затворена още преди месеци, но ето сега го оправихме. Взехме решение заради стабилността на правителството и този кабинет и направихме необходимите компромиси. Това заяви премиерът Бойко Борисов след извънредната среща в парламента.Нито съм получавал условия, нито те са ми поставяли, коментира Борисов на въпрос дали Реформаторите са му поставяли ултиматуми във връзка със заканата вторник да е разделен за партиите в кабинета.

От своя страна премиерът Борисов заяви, че заради стабилността на правителството и мандата на това мнозинство са решили да се направи този компромис – с неограничения брой секции в страните от ЕС и прословутото, по думите му, квадратче.

Днес пак казах: каквито и предложения да дадете, ние ще ги подкрепим, стига да е гарантирано правото на българите да гласуват. Не става въпрос за преформатиране, посочи още Борисов.

Източник: БЛИЦ


image0 (9K)