Борисов: Директната връзка София-Баку ще помогне за бизнеса между двете страни

„Каквото сме се договорили досега с президента Илхам Алиев“, все е ставало, каза министър-председателят в началото на срещата в Баку

[ad id=“263680″]

Директната връзка София-Баку ще помогне за бизнеса между двете страни, това отбеляза премиерът Бойко Борисов в началото на срещата с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

„Действително има много обич между двата наши народа.

Досега всичко, което сме се разбрали, се е случило. И мисля, че директната връзка между София и Баку ще помогне за бизнеса между двете страни“, каза Борисов.

„Радвам се, че в началото на 2018 г. имаме визита на приятел“, обърна се към Борисов президентът на Азербайджан. Илхам Алиев информира, че днес са разговаряли за развитието на двустранните отношения в политическите, енергийните и други сфери. Той поздрави премиера Бойко Борисов за българското председателство на ЕС.

[ad id=“218001″]

„Ние проучихме вашия опит в изграждане на газоразпределителни мрежи в Грузия и други места. Това за нас е много полезно“, подчерта Бойко Борисов“, цитиран от Епицентър.

„Сега

очакваме президентът на Азербайджан да даде своята благословия за СОКАР

– държавната петролна и газова компания на Азербейджан“, каза той. Министър – председателят не уточни какво точно е разпореждането. Най-вероятно става въпрос за азербайджански газ, който ще се доставя ще се доставя за България през интерконектора България-Гърция (IGB). Той ще позволи на България да получава азербайджански газ от местното находище „Шах Дениз-2“. Първоначалният капацитет на проекта е три милиона кубични метра газ. Цената му се изчислява на около 240 млн. евро.

[ad id=“218548″]

Във вторник на летището в азерската столица премиерите

Бойко Борисов и Артур Расизаде официално ще открият авиолинията София-Баку.

В българската делегация са още министрите на транспорта Ивайло Московски, на енергетиката Теменужка Петкова, на земеделието Румен Порожанов и на икономиката Емил Караниколов.


image0 (9K)