Борисов: Дачич сега ще види какво е неприемливо поведение!

Напрежение между България и Сърбия няма. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като се срещна със сръбския си колега Ана Бърнабич, съобщава бТВ. Министър-председателят беше категоричен, че иска извинение от външния министър на западната ни съседка Ивица Дачич след избухналия дипломатически скандал по темата Косово.

„Казах: „Ана, защо не излезе Ивица да ми благодари, когато поканих сръбските дивизиони да стрелят с нашите ракетни системи, да тренират?”. Техният военен министър беше до нашия. Тогава къде беше да излезе благодарност. А сега чул-недочул си позволява да ми вика посланика и да обяснява, че поведението било неприемливо, той сега ще види какво е неприемливо поведение. Довчера говорех с най-добри думи, но докато не ми каже „Извинявай, Бойко!”, просто нито Вучич, нито Ана ме интересува какво ще кажат”, коментира Борисов.

Българският премиер допълни, че сръбският посланик у нас се е извинил по време на срещата си с българските дипломати в МВнР, но не го оповестил в медиите.

„Много съм му помагал и за визи, и за какво ли не. С какво заслужих думите на Ивица Дачич. Не съм се чул с него, защото очаквам той да ми се обади. Ако имах грешка, щях да кажа „Извинявай”. Аз за братския, сръбския народ съм правил много”, каза българския премиер пред сръбски медии.

По думите на Бойко Борисов Западните Балкани трудно се събират около едно мнение и си правим си балкански номера.

„За съжаление ние, страните от Западните Балкани трудно се събираме, вглеждаме се в това, което ни разделя. Тези балкански номера няма да минат пред Европейския съюз“, обясни той, като припомни усилията, които е положил по време на българското европредседателство.


image0 (9K)