Борисов: Данните показват, че мерките ни срещу К-19 са перфектни

„Всички българи, които искат да се ваксинират, да могат да го направят максимално бързо. Това възложих на министъра на здравеопазването професор Ангелов, на Националния оперативен щаб и на Ваксинационния щаб. Четвърта фаза от ваксинационния план ще бъде обединена с другите етапи. В болниците в страната ще бъдат създадени и „зелени коридори“, за да може процесът да бъде ускорен, включително и през почивните дни“. Това съобщи на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

До края на деня ще получим доставка от 57 хил. дози от Оксфордската ваксина. Следващата седмица очакваме нови 180 хил. дози от трите разрешени за употреба ваксини, а през месец март ще ни доставят около 500 хил. дози, съобщи премиерът. Европейската агенция по лекарствата стартира финалния етап от оценката на документацията на четвъртата очаквана ваксина – на компанията „Джонсън и Джонсън“. Осигурили сме достатъчно ваксини за българските граждани, подчерта Борисов.

„С масовата имунизация, с адекватното лечение, което нашите медицински специалисти осигуряват на пациентите, със спада на смъртността, няма да се налага въвеждано на допълнителни ограничения и рестрикции. Данните показват, че мерките са ни перфектни“, категоричен е премиерът Бойко Борисов.

 


image0 (9K)