Борисов в Белград: Единственото, което може да потопи Балканите, е миграцията

„Винаги започвам с това, че няма по-добро място от ЕС и срещите ни винаги са в унисон с основната европейска политика за присъединяване, развитие, просперитет и увеличаване на БВП и доходи на населението.“

Това заяви в обръщението си към медиите премиерът Бойко Борисов след срещата в Белград с президента на Сърбия Вучич и премиерите на Румъния и Гърция Дънчила и Ципрас.

„Четирите ни държави като население и Брутен вътрешен продукт имаме огромен потенциал. Трябва да сме много единни – за мигрантския въпрос, ако щете и за временното убежище. Защото ако нещо може да потопи Балканите, това е този процес“, каза още Борисов.

„Трябва да се помага много на Гърция и да се държим единни здраво заедно. За съжаление напредъкът на австрийското председателство не бе такъв, какъвто ни се искаше за темата за Западните Балкани“, добави премиерът, цитиран от Канал 3.

„Не забравям да благодаря на колегите от Гърция, когато на България и Румъния бе дадена перспективата за влизане в ЕС Истински се надявам след няколко години и президентът Вучич да благодари и на България за присъединяването на Сърбия.

Европа и светът имат нужда от положителни примери за мир, разбирателство, с дипломация, толерантен тон да се решават въпросите, перспективите ни са големи“, изтъкна Борисов.


image0 (9K)