Борисов: Въпрос на време е убийството в Русе да бъде разкрито

„Не сме позволили никакви политически чистки в МВР“, заяви премиерът на заседанието на министерството на вътрешните работи

[ad id=“225664″]

„Убеден съм, че е въпрос на време, убийството да бъде разрешено. Най-добрите криминалисти са изпратени в Русе, нека да не ги притискаме. Получено е голямо количество ДНК.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов на националното заседание на ръководството на МВР.

Той добави, че правителството не е позволило политически чистки в МВР.

„Който си гледа работата, си е на мястото. Не съм позволил чистки в МВР, за да запазим професионалния състав. Независимо от много ясното разделение между властите, ние сме длъжни да работим заедно, докато вкараме в съда дадено дело“, каза премиерът.

Борисов напомни, че сигурността на хората е много важна.

„Не мога да си обясня, защо и днес говорим, че има места, в които полицейското присъствие е малко. 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за границата. 160 млн. лева повече за заплати. Всеки един директор си знае населените места – колко патрула има и колко полицаи и не можете да ме убедите, че не може да се направи график, за да се чуе гласа на хората. Сега и камери се купуват. Стотици килограми хероин задържаме“. „Не може да се напие един и полицаят да казва – не говорете с медиите. Не може да мрат хора по улиците“, възмути се той.

[ad id=“263680″]

Борисов не си обяснява как е било допуснато тонове фалшив алкохол да попадне в малките магазинчета, въпреки акциите на Митниците и Икономическа полиция. Той отново предупреди, че който не си върши работа


image0 (9K)